/VIDEO/ Start admiterii și îmbulzelilor. Viitorii studenți au luat cu asalt instituțiile superioare din țară

24 iulie 2017, ora 18:40

De la primele ore ale dimineții, în curtea universității de Medicină cu greu găseai pe unde să calci. Viitorii medici s-au trezit devreme, și-au luat părinții și actele necesare și au venit aici chiar din prima zi, poate, poate vor prinde un loc la buget.

Potențialii studenți sunt întâmpinați de membrii comisiei, care le explică etapele de admitere. După ce completează formularele, aceștia au o convorbire în limba franceză și engleză, pentru a li se testa nivelul de cunoștințe la limba străină.

Și curtea universității de Stat din Moldova a arătat ca un furnicar. Cei care își doresc să devină viitori jurnaliști, avocați, traducători au venit dis de dimineață pentru a depune dosarele. Părinții au ținut să le fie alături în acest moment decisiv.

Deși este o profesie prost plătită, și la Universitatea Ion Creangă au fost mulți doritori să depună actele chiar din prima zi a admiterii. Aici, însă, administrația a încercat să le scurteze din timpul de așteptare și să evite, astfel, cozile.

Sesiunea de admitere la universitățile din țară va dura două săptămâni și se va încheia pe 8 august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram