O angajată a postului vamal Aeroportul International Chișinău riscă să fie suspendată din funcție după ce a fost suspectată de comiterea unor abuzuri în cadrul efectuării controlului pasagerilor de la cursa Chișinău-Tel Aviv. Aceasta este acuzată că ar fi cerut bani de la două pasagere care au achitat pentru surplusul de bagaje.

Serviciul Vamal s-a autosesizat pe marginea acestui caz și a deschis o anchetă internă. În cazul demonstrării culpabilității persoanei vizate, aceasta riscă eliberare din serviciu.

Totodată, Serviciul Vamal solicită sesizarea autorității despre eventualele abuzuri admise de către colaboratorii vamali prin intermediul Liniei specializate anticorupție la numărul de telefon (+373 22) 574-111.

Toate sesizările sunt preluate de către ofițerii Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal pentru examinare și întreprinderea măsurilor legale ce se impun, cu asigurarea concomitentă a confidențialității persoanei care a depus denunțul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!