/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Cuptor și în saloanele de spital. Pacienții se plâng că fac cu greu față temperaturilor caniculare

missing
25 iulie 2017, ora 19:10

La spitalul Republican din Capitală nu este aer condiționat, iar oamenii simt cum se sufocă de căldură. Deschid geamurile, dar fără mare folos. Aerul de afară e la fel de fierbinte. Așa că, acei care se pot ține pe picioare, aleg să iasă afară și să consume cât mai multă apă.

Deși pacienții se plâng că în salon se simt ca într-un cuptor încins, noi nu am putut să ne convingem de acest lucru. Șeful Departamentului chirurgical ne-a interzis accesul în interior, invocând faptul că din cauza căldurii oamenii sunt dezbrăcați și nu ar fi etic să îi filmăm.

„Eu cred că ar trebui să înțelegeți că dacă intrăm acuma inopinat, pacienții care sunt mobili ei au coborât aici, iar restul care sunt la pat, sunt dezbrăcați și nu cred că e cea mai bună variantă să filmăm”, a menționat Ruslan Atanasov, șef departamentul chirurgie al Spitalului Republican.

În schimb ni s-a permis să intrăm în secția chirurgie, ca să ne convingem că acolo este aer condiționat și se lucrează la o temperatură constantă. Aici o echipă de medici tocmai făceau o intervenție chirurgicală.

Pentru a-i ajuta cât de cât pe pacienți să suporte mai ușor canicula, administrația spitalului republican le pune la dispoziție mai multă apă. Deocamdată, nu se știe când vor apărea aparate de aer condiționat și în saloane, pentru aceasta fiind nevoie de investii suplimentare, care încă nu se prevăd. Spitalul republican este unul dintre cele mai mari din țară, având o capacitate de 795 de paturi și 20 de secții. Aici se tratează oameni din toată țara.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram