Peste 60 de tineri au susţinut în perioada 24-25 iulie curent probele de admitere în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA).

Astfel, luni, cei 62 abiturienţi, dintre care 15 fete şi 47 băieţi, au susţinut testul de inteligenţă, iar astăzi – aceştia au fost testaţi la următoarele probe: alergări pe distanţa de 100 m (fete şi băieţi), 1000 metri (fete), 3000 metri (băieţi), tracţiuni la bara fixă (băieţi), şi ridicarea trunchiului (fete).

Potrivit comandantului (rector) al AMFA, colonelul Sergiu Plop, în acest an, peste 140 de tineri şi tinere au depus dosarele la comisia de admitere, dintre care au fost selectaţi 62. Restul candidaţilor nu au întrunit condiţiile prevăzute de regulamentul de admitere al instituţiei.

Colonelul Plop a adăugat că pentru a completa cele 75 de locuri scoase în acest an la concurs de instituţie, în perioada 31 iulie-24 august se va desfăşura cea de-a doua etapă de admitere.

Tinerii admişi vor urma un curs de integrare de patru săptămâni desfăşurat la AMFA, în cadrul căruia se vor învăţa regulamentele militare, instrucţia de front, tactică şi la final, vor executa trageri la Baza de Insruire Militară de la Bulboaca.

De notat că pe parcursul celor patru ani de pregătire, studenţii militari beneficiază de instruire, cazare, echipament şi alimentare gratuite.

La finalizarea studiilor, absolvenţilor li se acordă gradul primar al corpului de ofiţeri „locotenent”, permis de conducere categoria „B”, precum şi loc de serviciu în Armata Naţională.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!