Ministerul Sănătății a acționat în judecată mai mulți absolvenți de la medicină care nu ar fi mers să activeze în instituțiile repartizate de către acesta. Informația vine de la Daniel Moscalenco, medic român din Republica Moldova care, în prezent, activează în Germania, care a postat o imagine cu solicitarea pe contul său de Facebook.

Solicitarea este semnată de către viceministru al sănătății, Oleg Creciun, iar potrivit lui Daniel, au fost trimise peste 100 de cereri de chemare în judecată.

„Ministerul Sănătăți a acționat în judecată pe unii colegi de-ai mei, cerând de la fiecare suma de 235.000 de lei, pentru că nu s-au angajat în spitalele în care au fost trimiși de către minister. Asta nu e glumă. Ei chiar au făcut-o și cică sunt deja peste 100 de cereri de chemare în judecată. Abia aștept și cererea mea de chemare în judecată, pentru că nu m-am dus la muncă la Spitalul din Șoldanești”, a scris acesta în dreptul postării.

Solicitarea îi vizează pe cei care au fost la buget și au primit bursă pe parcursul anilor de studii.

Foto: facebook.com/Daniel Moscalenco

Știrea se actualizează.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!