Mersul pe trotuarele bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală devine din ce în ce mai complicat pentru locuitorii acesteia din cauza lucrărilor de reconstrucție din zonă, care, de altfel, au loc de mai bine de un an. Semnele care indică necesitatea de a ocoli o anumită porțiune, nisipul, pietrișul și utilajele încurcă oamenilor să meargă.

Potrivit autorităților, de la începutul lucrărilor și până în prezent, pe tronsonul str. Ciuflea și str. Al. Pușkin au fost placate cu pavaj circa 43.000 de metri pătrați de trotuare, montate 6.000 de metri liniari de bordură. Iluminatul stradal modernizat, pe bază de LED-uri, a fost conectat în perimetrul str. Ciuflea și str. V. Alecsandri.

Menționăm că, lucrările care se desfăşoară în prezent pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt fac parte din cadrul I etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei şi sunt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 de milioane euro.

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Foto: facebook.com/Marcela Zămosteanu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!