/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Granturi europene pentru 16 antreprenori din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Vor crea noi locuri de muncă

26 iulie 2017, ora 19:44

Unul din cei 16 antreprenori selectați este și Ivan Nedov, care se ocupă de montarea tractoarelor. Bărbatul spune că datorită banilor obținuți își va putea schimba utilajul tehnic, iar astfel își va extinde afacerea, creând noi locuri de muncă: „Pentru mine, acest grant este foarte important, întrucât intenționăm să schimbăm în totalitate utilajul din cadrul firmei. Acesta este deja vechi și trebuie reînnoit, pentru a crea producție de calitate”.

Tatiana Cîvîrdjîc, din satul Cazaclia, și-a deschis o afacere de miere acum doi ani. Femeia spune că produsele apicole pe care le produce sunt deosebite, datorită adaosurilor de nuci, fructe și pomușoare uscate: „Planificăm să strângem de la locuitorii din sat fructe, pomușoare, pe care le vom usca și le vom adăuga în miere”.

Pe lângă ajutorul financiar nerambursabil, timp de un an, antreprenorii urmează să beneficieze de asistență tehnică și consultanță. Programul SARD este finanțat de UE și își propune să intensifice colaborarea între organizațiile UTA Găgăuzia și Tarcalia, pentru a dezvolta regiunea.

„Este o șansă foarte importantă pentru locuitorii din autonomia noastră. Și încă ceva important, noile locuri de muncă vor fi completate de cadre tinere, care nu au avut nicio legătură cu business-ul sau cei care au potențial și vor să se extindă”, a menționat Irina Vlah.

„Obiectivul UE constă în dezvoltarea afacerilor și implementarea noilor obiective pentru diversificarea acestora. Întreprinderile mici și mijlocii reprezintă temelia de bază a dezvoltării economice și crearea noilor forțe de muncă”, a spus Iva Stamenova, manager de proiect.

Cei 16 antreprenori au fost selectați în cea de-a doua rundă a concursului de proiecte pentru dezvoltarea afacerilor în Găgăuzia și Taraclia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram