Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin a cerut Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, să intervină în situația creată în jurul artiștilor ruși care nu au fost lăsați să intre în țară. „Am dat indicații să se interveni imediat în rezolvarea situației“, a scris vicepremierul rus pe o rețea de socializare.

„O grămadă de scandalagii. Cum să-i numești altfel? De cine s-au speriat? De artiști! Aceasta este, de fapt, ceea ce amenință integrare europeană! O istorie foarte urâtă și rușinoasă”, a scris Rogozin pe Twitter.

Reamintim că, un deputat și mai mulți artiști din Federația Rusă au primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit unor surse „aceștia nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, ne justificând scopul vizitei”.

Deputatul rus care nu a fost lăsat este Pavel Şperov, din partea Partidului Liberal Democrat din Rusia, condus de Vladimir Jirinovski. Printre interpreții care au făcut cale întoarsă se numără Dmitri Dunaev, Liaisan Mingazova, Lidia Muzaleva, Irina Maslova. Aceștia urmau să ajungă la Tiraspol, unde în acest weekend va fi celebrată 25 de ani de la operațiunea de pacificare de pe Nistru. La eveniment urmează să fie prezente și Președintle țării Igor Dodon, împreună cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și vicepremierul rus Dimitri Rogozin.

Rușii susțin că au sosit într-o misiune de caritate în regiunea transnistriană, iar când au ieșit din avion au fost escortați cu o mașină și duși la serviciul de securitate al Aeroportului Chișinău. „Am vrut să cântăm pentru oameni, dar nu am fost lăsați. De ce Rusia îi primește cu căldură pe artiștii din Moldova?”, au scris interpreții ruși pe Facebook.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!