/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Rogozin a cerut Ambasadei Federației Ruse să intervină în cazul artiștilor ruși opriți la Aeroport

missing
27 iulie 2017, ora 22:01

„O grămadă de scandalagii. Cum să-i numești altfel? De cine s-au speriat? De artiști! Aceasta este, de fapt, ceea ce amenință integrare europeană! O istorie foarte urâtă și rușinoasă”, a scris Rogozin pe Twitter.

Reamintim că, un deputat și mai mulți artiști din Federația Rusă au primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit unor surse „aceștia nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, ne justificând scopul vizitei”.

Deputatul rus care nu a fost lăsat este Pavel Şperov, din partea Partidului Liberal Democrat din Rusia, condus de Vladimir Jirinovski. Printre interpreții care au făcut cale întoarsă se numără Dmitri Dunaev, Liaisan Mingazova, Lidia Muzaleva, Irina Maslova. Aceștia urmau să ajungă la Tiraspol, unde în acest weekend va fi celebrată 25 de ani de la operațiunea de pacificare de pe Nistru. La eveniment urmează să fie prezente și Președintle țării Igor Dodon, împreună cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și vicepremierul rus Dimitri Rogozin.

Rușii susțin că au sosit într-o misiune de caritate în regiunea transnistriană, iar când au ieșit din avion au fost escortați cu o mașină și duși la serviciul de securitate al Aeroportului Chișinău. „Am vrut să cântăm pentru oameni, dar nu am fost lăsați. De ce Rusia îi primește cu căldură pe artiștii din Moldova?”, au scris interpreții ruși pe Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram