/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Cișmea instalată în centrul Chișinăului. Urmează să mai fie instalate încă 12

missing
27 iulie 2017, ora 18:54

Cișmeaua este amplasată la intersecția străzilor Columna și Pușkin pentru o perioadă experimentală, iar ulterior acestea ar putea să apară și în alte locuri din capitală. Pentru Andrei Lazăr, această cișmea înseamnă ceva mai mult decât apă pe gratis. Bărbatul și-a reamintit cu nostalgie de copilărie când, la orice colț de stradă, fiecare se putea răcori cu apă rece din artiziană.

„Erau modele mai diferite decât acelea, te duceai, apăsai, așteptai să curgă apa caldă și după venea apă rece, nu a fost pahar, nu a fost nimic, cu gura și serveai apă”, a spus Andrei Lazăr.

Instalația a fost pe placul mai multor trecători care spun că, astfel, autoritățile municipale se gândesc la nevoile oamenilor. Oamenii consideră că lumea are nevoie de apă potabilă pe căldura asta, iar instalația este binevenită.

Altcineva a fost de părere că locul cișmelei nu este aici, ci în scuarul Catedralei și consideră că aceasta va fi distrusă în scurt timp.

S-au găsit și din cei care au spus că sunt gata să se ia la bătaie cu răufăcatorii care vor încerca să strice instalația.

Autoritățile de la Apa Canal au procurat 13 astfel de instalații, dar nu a putut să spună cât exact au costat acestea. Ele urmează să fie amplasate în mai multe locuri din capitala, iar pe data de 9 august vor fi inaugurate, oficial. Cișmele sunt des întâlnite în țările europene, locuitorii având tot timpul la îndemâna surse gratuite cu apă potabila.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram