/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Condiții ca acasă, în maternitatea nr.2 din Chișinău. Confort pentru viitoarele mămici care se tem de spital

27 iulie 2017, ora 17:51

Ideea de a amenaja în spital o sală de naștere care să amintească de condițiile de acasă a venit din partea unei femei după ce a vizitat mai multe maternități din străinătate. Impresionată de cele văzute, a decis să facă așa ceva și pentru gravidele din Moldova, iar administrația Maternității nr. 2 din Capitală a acceptat propunerea din prima.

„A fost adresarea unei gravide care a dorit sa îi dăm o echipă din doctori și moașe, ca să nască acasă. Noi nu luăm orice femeie gravidă, care vine și nu declară că ea vrea să nască, este vorba despre o maternitate conștientă”, spune Tatiana Gutium, directoare la maternitatea nr.2.

Camera este de culoare roz, iar în timpul travaliului gravida poate asculta muzică, în compania celor mai dragi persoane. Moașele spun că în această cameră femeile se simt destul de confortabil, iar nașterea decurge mult mai lin.

„Ele cunosc foarte mult, ele citesc și de aceea noi nu spunem din start că va interveni vreo complicați, ele nici nu ne permit să le ascultăm des”, a menționat Lilia Canțăr, moașă principală la Maternitatea nr.2.

Pentru a naște aici, femeile nu trebuie să plătească, fiind nevoie doar de a trece un curs de instruire. De două săptămâni, de când a fost inaugurat acest salon inedit, aici au reușit să vina pe lume deja 3 copii. Între timp, alte gravide spun că sunt gata să nască oriunde, important să fie asistate de medici competenți.

Deocamdată această sală este singura în Republica Moldova. Aici se primesc doar nașterile naturale, fără complicații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram