/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Proteste violente în Venezuela. Peste 100 de morți și sute de arestări în Caracas

27 iulie 2017, ora 18:22

Manifestările împotriva președintelui Nicolas Maduro și a executivului continuă de trei luni și au ajuns la o sută de morți, ultimul fiind un băiat de doar 16 ani. De câteva zile, locuitorii capitalei fac grevă și refuză să se prezinte la lucru. Protestatarii cer, în continuare, ca guvernul socialist să abandoneze intenția de a crea o nouă instituție, numită „adunarea constituantă”, despre care spun că are scopul de-al menține la putere pe președintele Maduro, prin evitarea alegerilor.

„Ideea protestului organizat este de a reproșa guvernului 18 ani de guvernare dictatorială, de represiune. Noi nu ne dorim schimbarea Constituției”, spune Vanessa Gonzales, protestatară.

Un alt protestatar s-a arătat nemulțumit că manifestanții sunt considerați în mod automat criminali sau teroriști și sunt puși la închisoare imediat ce sunt prinși. Președintele Venezuelei a declarat că modificarea Constituției, ce urmează să aibă loc pe 30 iulie, va pune capăt protestelor, însă opoziția afirmă că este o încercare de consolidare a puterii în mâna socialiștilor. Presiunea internațională asupra Caracasului a crescut în ultimele zile, Washingtonul amenințându-l pe președintele Maduro cu sancțiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram