Protestele față de președintele Venezuelei și guvern iau amploare. Un băiat de doar 16 ani a murit în ultimele confruntări dintre poliție și manifestanți. Oamenii refuză să mai meargă la muncă și au anunțat grevă generală. Timp de trei luni, de când au început manifestațiile, circa 100 de persoane și-au pierdut viața în timpul violențelor stradale.

Manifestările împotriva președintelui Nicolas Maduro și a executivului continuă de trei luni și au ajuns la o sută de morți, ultimul fiind un băiat de doar 16 ani. De câteva zile, locuitorii capitalei fac grevă și refuză să se prezinte la lucru. Protestatarii cer, în continuare, ca guvernul socialist să abandoneze intenția de a crea o nouă instituție, numită „adunarea constituantă”, despre care spun că are scopul de-al menține la putere pe președintele Maduro, prin evitarea alegerilor.

„Ideea protestului organizat este de a reproșa guvernului 18 ani de guvernare dictatorială, de represiune. Noi nu ne dorim schimbarea Constituției”, spune Vanessa Gonzales, protestatară.

Un alt protestatar s-a arătat nemulțumit că manifestanții sunt considerați în mod automat criminali sau teroriști și sunt puși la închisoare imediat ce sunt prinși. Președintele Venezuelei a declarat că modificarea Constituției, ce urmează să aibă loc pe 30 iulie, va pune capăt protestelor, însă opoziția afirmă că este o încercare de consolidare a puterii în mâna socialiștilor. Presiunea internațională asupra Caracasului a crescut în ultimele zile, Washingtonul amenințându-l pe președintele Maduro cu sancțiuni.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!