/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Rusia răspunde dur sancțiunilor americanilor. Kremlinul ar putea să nu mai coopereze cu Washingtonul

27 iulie 2017, ora 15:29

Noul proiect de lege adoptat de Camera Reprezentanților din SUA presupune aplicarea sancțiunilor pentru Rusia, Iran și Coreea de Nord. Autoritățile de la Moscova sunt acuzate de implicare în alegerile americane din 2016, de anexarea ilegală a peninsulei Crimea și de politica de agresiune, dusă în estul Ucrainei.

Proiectul de lege prevede impunerea unor sancțiuni oricărei companii (inclusiv europene) care contribuie la dezvoltarea, mentenanța, modernizarea sau repararea conductelor care exporta energie, provenind din Rusia. Companiilor le vor fi limitate, de exemplu, accesul la băncile americane.

La rândul său, Kremlinul a avertizat că în cazul aprobării acestora, 35 de diplomați americani riscă să fie expulzați, iar numărul diplomaților ruși în America va fi micșorat. Totodată, liderii de la Moscova ar putea înceta cooperarea cu Washingtonul în vederea punerii unei presiuni tot mai mari pe Coreea de Nord.

De partea cealaltă, Comisia Europeana s-a arătat îngrijorată de măsurile discutate în Congresul american care ar putea avea consecințe nedorite, inclusiv asupra intereselor economice și de securitate ale Uniunii Europene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram