Moscova pregătește un răspuns dur la sancțiunile aplicate de Statele Unite Federației Ruse. 35 de diplomați americani riscă să fie expulzați, iar Kremlinul ar putea să nu mai coopereze cu Washingtonul în anumite probleme la nivel global.

Noul proiect de lege adoptat de Camera Reprezentanților din SUA presupune aplicarea sancțiunilor pentru Rusia, Iran și Coreea de Nord. Autoritățile de la Moscova sunt acuzate de implicare în alegerile americane din 2016, de anexarea ilegală a peninsulei Crimea și de politica de agresiune, dusă în estul Ucrainei.

Proiectul de lege prevede impunerea unor sancțiuni oricărei companii (inclusiv europene) care contribuie la dezvoltarea, mentenanța, modernizarea sau repararea conductelor care exporta energie, provenind din Rusia. Companiilor le vor fi limitate, de exemplu, accesul la băncile americane.

La rândul său, Kremlinul a avertizat că în cazul aprobării acestora, 35 de diplomați americani riscă să fie expulzați, iar numărul diplomaților ruși în America va fi micșorat. Totodată, liderii de la Moscova ar putea înceta cooperarea cu Washingtonul în vederea punerii unei presiuni tot mai mari pe Coreea de Nord.

De partea cealaltă, Comisia Europeana s-a arătat îngrijorată de măsurile discutate în Congresul american care ar putea avea consecințe nedorite, inclusiv asupra intereselor economice și de securitate ale Uniunii Europene.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!