Fostul Guvernator al Odessei, Mihail Saakașvili a promis că nu se va lăsa bătut și se va întoarce în Ucraina. După ce i-a fost retrasă cetățenia ucraineană, Saakașvili a publicat un mesaj video în care comentează gestul lui Poroșenko.

„Eu locuiesc în Ucraina de mai mult de 13 ani. Am participat la trei revoluții: revoluția de granit și două maidane. Am o singură cetățenie – cea ucraineană, și nu le va reuși să mi-o retragă”, a comentat Saakașvili.

Fostul guvernator a mai declarat că pe numele său nu a fost deschis nici un dosar penal în Georgia, după ce acesta a primit cetățenia ucraineană. Saakașvili a mai spus că președintele Ucrainei „a scuipat” pe Constituție și că nu are de gând să rămână în altă țară și că vrea să își revendice dreptul legal de a se întoarce în Ucraina.

Amintim că, Serviciul de Stat pentru Migrație a menționat că retragerea cetățeniei lui Saakașvili a fost generală de declarațiile false pe care acesta le-a oferit atunci când a primit pașaportul ucrainean.  În decembrie 2015, Saakașvili a rămas și fără cetățenia Georgiei, deoarece avea pașaport ucrainean.

Saakașvili a fost președinte al Georgiei din 2004 până în 2007 și din 2008 până în 2013.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!