/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Sportul care distruge vieți. Un studiu a demonstrat că fotbalul american este periculos

missing
27 iulie 2017, ora 17:05

La studiul difuzat de CNN, sponsorizat de National Fotbal League, au participat 111 voluntari, toți foști fotbaliști profesioniști. Rezultatul a fost unul extrem, la 110 dintre ei fiind depistată encefalie traumatică, un sindrom care poate duce la agresiune, demență, depresie, pierderi de memorie sau chiar deces. Până în prezent, această diagnostică se stabilea doar după moarte, în urma autopsiilor.

De-a lungul timpului, conducerea NFL a contestat că fotbalul poate provoca aceasta afecțiune, însă, pe parcurs, sub presiunea publicului și a instanțelor și-a recunoscut erorile și a fost de acord să achite timp de 65 de ani un total de aproximativ de un miliard de euro pentru 20.000 de foști fotbaliști, care au fost diagnosticați cu acest sindrom.

Printre sporturile care pot cauza afecțiunea encefalia traumatică se mai numără rugby, BOX-UL și luptele marțiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram