/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ „Terapie șoc” pentru fumători. Pachetele de țigări vor fi acoperite de imagini frapante

missing
27 iulie 2017, ora 16:40

Dacă în prezent pachetele de țigări sunt însoțite doar de mesaje sugestive, cum ar fi „Fumatul ucide!”, din anul 2018 pe ele vor apărea și poze cu efectele fumatului. Pictogramele șocante vor acoperi, practic, toată suprafața ambalajului.

Majoritatea oamenilor au fost șocați de ilustrațiile aprobate de autorități. „Este foarte strașnic să vezi asta. Desigur că după așa ceva nici nu-ți mai vine să fumezi”, spune un locuitor al capitalei.

„Dacă sincer la unele fotografii îmi este greață să mă uit. Iată la aceste fotografii nu este plăcut să te uiți. Eu cred că psihologic undeva, în subconștient, acest mesaj se întipărește și te urmărește”, spune un alt locuitor.

Alții însă sunt de părerea că noile imagini nu vor avea efect și sunt inutile. „În multe țări, în Turcia, Rusia, spre exemplu, peste tot sunt astfel de imagini. Afectează poate emoțional, dar foarte puțin”, este de părerea un al bărbat.

Totodată, pe fiecare pachet de țigări va fi imprimat și numărul de telefon al liniei verzi pentru cei care vor să se lase de fumat, dar nu pot. Potrivit datelor oficiale, anual, în Republica Moldova, se înregistrează circa cinci mii de decese din cauza bolilor cauzate de consumul tutunului. Potrivit ultimului raport al Organizației Mondiale a Sănătății, efectuat în 2013, în Republica Moldova 25 la sută din populația adultă fumează.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram