/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Chișinăul cere trupelor ruse din Transnistria să renunțe la exercițiul militar de forțare a Nistrului

missing
28 iulie 2017, ora 12:38

Apelul a survenit în contextul informației oficiale publicate pe site-ul Ministerului Apărării al Federației Ruse, precum că efectivul din cadrul GOTR care staționează ilegal în stânga Nistrului a început pregătirile pentru un exercițiu militar ce prevede forțarea râului Nistru. Exercițiul militar ar urma să se desfășoare la sfârșitul acestei luni unde vor fi implicaţi 50 de militari, tehnică de luptă, inclusiv blindate.

„Este de menţionat, că atribuțiile declarate ale GOTR nu prevăd traversarea obstacolelor de apă, în special, în Zona de Securitate, pe perimetrul căreia este situată şi albia râului Nistru. Astfel, acțiunile unilaterale programate de GOTR, care trebuie să respecte neutralitatea, ar putea distorsiona și compromite operațiunea de pacificare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Cu regret, însă, constatăm că reprezentanții transnistreni și ai Federației Ruse în CUC ignorând apelul şi manifestând dezacord la cele menţionate se împotrivesc la asumarea responsabilității de a evita, pe perioada vacanţei, provocările în Zona de Securitate”, se menționează într-un comunicat de presă.

La 27 iulie curent, în or. Bender, Comisia Unificată de Control (CUC) s-a întrunit în ultima şedinţă ordinară din această sesiune, iar pentru 7 septembrie este programată următoarea ședință.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram