/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Cale întoarsă pentru Rogozin. Avionul său a fost redirecționat către aeroportul din Minsk

missing
28 iulie 2017, ora 14:25

Update 16.10: Prima reacție a lui Rogozin„Autoritățile române au supus pericolului viețile pasagerilor cursei aeronavei S7, a femeilor și a copiilor. Combustibil ne-a ajuns până la Minsk. Așteptați răspuns, nemernicilor”, a scris Rogozin pe pagina sa de Twitter.

Update 15.49: Avionul a aterizat la Minsk. „Ne-a fost comunicat că autoritățile din România nu au permis avionului să vină în Moldova”, a spus ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova Farit Muhametşin.

Update 15.24: Potrivit contului de Twitter Flightradar24, avionul va ateriza la Minsk pentru a se alimenta cu combustibil. Într-un alt post aceștia mai menționează: „Nu avem o confirmare dar, probabil avionul nu a survolat spațiul aerian al României pentru că la bord este premierul rus Dmitri Rogozin”.

Update 15.18: Contactați de TV8, reprezentanții aeroportului Domodedovo au menționat că avionul va ateriza pe aeroportul din Minsk, unde se va decide dacă aeronova se va întoarce la Moscova.

Update 15.07: Avionul la bordul căruia se află Rogozin a fost redirecționat la Minsk. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către reprezentanții Aeroportului de la Chișinău.

Rogozin face parte din „lista neagră” a diplomaților ruși care au interdicție de călătorie în UE. Prin urmare, un avion care are la bordul său o persoană din această listă, nu poate survola spațiul aerian UE. Contactați de TV8, Forțele Aeriene Române nu au confirmat, dar nici infirmat, că ar fi interzis survolarea aeronavei de pe cursa Moscova(Domodedovo) – Chișinău. Potrivit orarului Aeroportului Chișinău, avionul la bordul căruia se află Rogozin a fost redirecționat.

Menționăm că și autoritățile de la Kiev au interzis tranzitarea spațiului aerian al Ucrainei de către avioanele rusești, pentru a evita provocările.

Menționăm că, Rogozin urma să aterizeze la Chișinău la ora 12.45, iar mai apoi venirea aeronavei a fost amânată la ora 13.45, iar apoi la 14.52.

Săptămâna trecută, autoritățile de la Chișinău au sugerat că nu-i vor permite lui Dmitri Rogozin să vină la Chișinău cu un avion militar, adăugând că acesta poate opta pentru un avion de linie sau un autobuz.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram