Peste o sută de credincioși au fost răniți după ce s-au luat la bătaie cu polițiștii, lângă Esplanada Moscheilor din Ierusalim. S-a întâmplat din cauza că autoritățile au interzis accesul în moschei bărbaților sub 50 de ani, de frică să nu fie teroriști printre ei.

Tensiunile au luat amploare după ce un număr mare de credincioși a încercat să intre în Esplanada Moscheilor, în timp ce organele de forță au opus rezistență. Oamenii sunt nemulțumiți de decizia autorităților de a nu permite accesul în moschei bărbaților sub 50 de ani, la rugăciunile ce au loc în Vechiul Oraş al Ierusalimului.

În urma ciocnirilor cu poliția, peste o sută de persoane au fost rănite în interiorul moscheii. Măsurile extreme de securitate au fost luate după ce, săptămâna trecută, militanți arabi au deschis focul în zona de pelerinaj din Ierusalim, ucigând doi polițiști israelieni. După acest atac, autoritățile au instalat bariere de metale pentru ca toți credincioșii să fie verificați, însă ulterior au renunțat la ele. Totodată, în zona au fost montate camere de

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!