Imagini dezolante la Istanbul! O furtună puternică, ce a durat 20 de minute, a transformat orașul turc într-un lac imens. 10 oameni au fost răniți, iar traficul aerian a fost blocat. Nivelul apei a ajuns la o înălțime de aproape un metru.

Zeci de mașini au fost luate de apă, iar mai multe case au fost distruse după ce o furtună a provocat inundații în orașul turc Istanbul. Din cauza ploilor violente însoțite de grindină, circulația mașinilor și a traficul aerian a fost blocată pentru mai multe ore. Vântul a doborât o macara, iar furtuna a provocat o explozie și un incendiu.

Sute de copaci au fost doborâți la pământ, în timp ce zborurile spre aeroportul Ataturk au fost amânate până când rafalele nu au mai scăzut din intensitate. Apa a atins chiar și un metru înălțime. Autoritățile turce au mobilizat peste 7.000 de pompieri pentru a readuce situația sub control. Cu inundații se confruntă și nordul Germaniei unde peste 1.000 de oameni au fost evacuați, dar și România unde codul galben de ploi a fost prelungit până la sfârșitul săptămânii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!