/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Gulnara Karimova, fiica fostului preşedinte al Uzbekistanului, condamnată la cinci ani de închisoare

missing
28 iulie 2017, ora 17:05

Gulnar Karimova, în vârstă de 45 de ani, fosta ambasadoare a Uzbekistanului la Națiunile Unite în Geneva, este acuzată de fraude financiare, de falsificare a actelor, dar și de legalizare a mai multor venituri din activități infracționale.

Karimova mai este acuzată, printre altele, că ar fi primit bani ca să faciliteze accesul unor companii de telefonie străine pe piața uzbecă și că ar fi cooperat cu mai multe grupări de crimă organizată. Aceasta riscă să fie condamnată la 5 ani de închisoare.

Procurorii au declarat că vor sechestra mai multe bunuri care îi aparțin, în valoare de 1,5 miliarde de dolari, situate în mai multe țări, ca Elveția, Marea Britanie, Franța și Rusia. Gulnar este fiica lui Islam Karimov, care a fost președintele Uzbekistanului din 1989 până la moartea sa, în 2016.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram