Fiica ex-președintelui uzbek, Islam Karimov, a fost arestată. Aceasta este acuzată pentru încălcarea mai multor articole din codul penal, fiind suspectată de comiterea unor fraude financiare.

Gulnar Karimova, în vârstă de 45 de ani, fosta ambasadoare a Uzbekistanului la Națiunile Unite în Geneva, este acuzată de fraude financiare, de falsificare a actelor, dar și de legalizare a mai multor venituri din activități infracționale.

Karimova mai este acuzată, printre altele, că ar fi primit bani ca să faciliteze accesul unor companii de telefonie străine pe piața uzbecă și că ar fi cooperat cu mai multe grupări de crimă organizată. Aceasta riscă să fie condamnată la 5 ani de închisoare.

Procurorii au declarat că vor sechestra mai multe bunuri care îi aparțin, în valoare de 1,5 miliarde de dolari, situate în mai multe țări, ca Elveția, Marea Britanie, Franța și Rusia. Gulnar este fiica lui Islam Karimov, care a fost președintele Uzbekistanului din 1989 până la moartea sa, în 2016.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!