/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Marea Britanie: A decedat Charlie Gard, bebelușul care suferea de o boală rară

missing
29 iulie 2017, ora 09:34

„Micuțul nostru băiat magnific s-a dus; suntem atât de mândri de tine, Charlie”, a anunțat Connie Yates, mama bebelușului de 11 luni după ce medicii au întrerupt ventilația artificială care l-a menținut în viață.

Părinții bebelușului anunțaseră, luni, la Înalta Curte din Londra, că au luat decizia de a renunța la procedura judiciară demarată în instanță pentru menținerea în viață a fiului lor.

Charlie Gard a suferit de o maladie genetică neurodegenerativă — sindromul de epuizare a ADN-ului mitocondrial — care afectează celulele responsabile cu producția de energie și cu respirația. Din acest motiv, bebelușul nu a putut respira fără să fie ventilat mecanic.

Papa Francisc și președintele american Donald Trump și-au exprimat în mod public sprijinul față de părinții bebelușului.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) autorizase oprirea aparatelor de întreținere a funcțiilor vitale ale bebelușului.

Spitalul în care bebelușul a fost internat, Great Ormond Street Hospital din Londra, a solicitat să obțină autorizația necesară pentru a opri ventilația artificială a bebelușului spre a-i oferi îngrijiri paliative. Înalta Curte britanică a dat câștig de cauză spitalului, pe 6 iunie, principala sa motivație fiind aceea că șansele de vindecare ale copilului sunt slabe și că prelungirea unui tratament fără un pronostic pozitiv realist nu ar face altceva decât să îi prelungească suferința.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram