Los Angeles a ajuns la un acord cu Comitetul Internaţional Olimpic pentru a găzdui Jocurile Olimpice din 2028, informează Los Angeles Times, care precizează că forul olimpic va anunţa în următoarele ore această înţelegere. Totodată, organizarea ediţiei din 2024 a competiţiei olimpice va reveni Parisului.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, la 11 iulie, că a decis ca oraşele Paris şi Los Angeles să organizeze Jocurile Olimpice din 2024 şi 2028. Ambele au candidat iniţial pentru ediţia din 2024. CIO a decis să acorde cele două ediţii oraşelor Paris şi Los Angeles, acestea urmând să stabilească ediţia pe care vor să o organizeze.

Reprezentanţii oraşului american au acceptat să amâne organziarea JO, până în 2028, în timp ce parizienii au insistat pentru a organiza Jocurile din 2024. Oraşul Los Angeles a mai găzduit Jocurile Olimpice în 1984 şi în 1932, iar Parisul în 1900 şi în 1924. JO din 2020 vor avea loc la Tokyo, după ce anul trecut competiţia a fost organziată la Rio de Janeiro.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!