Un moldovean, cândva pușcăriaș, în prezent om de afaceri și mare scriitor, stârnește admirația tuturor celor care reușesc să-l cunoască. Vadim Țurcanu are o poveste de viață, demnă de un scenariu de la Hollywood. A mers la Londra fără acte, având în buzunar doar 200 de euro. Și, după ce le-a încercat pe toate, a ajuns să conducă acum o afacere imobiliară de milioane. Iar, mai nou, este și autorul unui bestseller despre cum să clădești un bussiness de succes.

Vadim Țurcanu, în vârstă de 32 de ani, își amintește cu zâmbete pe buze despre momentul în care a decis să apuce calea străinătății: „A fost nevoie să ne ascundem în tren printre fier ca să putem trece vama, după care am fost și închis adică un centru de detenție de unde am fugit și înapoi. Am mai sărit din trenuri, sunt multe de povestit.”

Ajuns la Londra, Vadim a trecut prin mai multe. A făcut 6 luni în închisoare pentru fabricarea de acte false, a lucrat ca șofer, s-a angajat la construcții, după care la o fabrică de haine. Apoi a întâlnit omul potrivit la locul potrivit cu care au lansat o afacere în sectorul imobiliar. În prezent compania are un rulaj de peste 4 milioane de lire sterline pe an.

„Am luat primul apartament în chirie. Noi ne-am pus scop ca în fiecare lună să luam câte un apartament. Acum, la moment, noi monitorizăm aproape 100 de apartamente”, spune Vadim.

Fiind după gratii, acum 7 ani, a descoperit că are talent și la scris. După ce a citit zeci de cărți despre afaceri, a decis să încerce să-și scrie propria carte. Primele 20 de pagini le-a umplut în timp ce se află în pușcărie, însă a terminat lucrarea abia acum un an. Lansarea a făcut-o doar în mediul online, cartea „No one s business” devenind în scurt timp un bestseller. Acum, bărbatul a venit la Chișinău pentru a pregăti evenimentul de lansare și la noi.

Bărbatul, originar din Ștefan Voda, a mai menționat că moldovenii nu trebuie să economisească pe studii. El, de exemplu, doar anul trecut a cheltuit în jur de 25 de mii de euro doar pentru diferite cursuri și cărți. Omul de afaceri nu exclude să revină cândva în Moldova. Totuși, casa lui e în Londra acum, unde îl așteaptă soția, fiul și îndrăgita afacere.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!