/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ De la pușcăriaș, la om de afaceri. Vadim Țurcanu, moldoveanul cu o poveste demnă de un scenariu de la Hollywood

missing
31 iulie 2017, ora 18:59

Vadim Țurcanu, în vârstă de 32 de ani, își amintește cu zâmbete pe buze despre momentul în care a decis să apuce calea străinătății: „A fost nevoie să ne ascundem în tren printre fier ca să putem trece vama, după care am fost și închis adică un centru de detenție de unde am fugit și înapoi. Am mai sărit din trenuri, sunt multe de povestit.”

Ajuns la Londra, Vadim a trecut prin mai multe. A făcut 6 luni în închisoare pentru fabricarea de acte false, a lucrat ca șofer, s-a angajat la construcții, după care la o fabrică de haine. Apoi a întâlnit omul potrivit la locul potrivit cu care au lansat o afacere în sectorul imobiliar. În prezent compania are un rulaj de peste 4 milioane de lire sterline pe an.

„Am luat primul apartament în chirie. Noi ne-am pus scop ca în fiecare lună să luam câte un apartament. Acum, la moment, noi monitorizăm aproape 100 de apartamente”, spune Vadim.

Fiind după gratii, acum 7 ani, a descoperit că are talent și la scris. După ce a citit zeci de cărți despre afaceri, a decis să încerce să-și scrie propria carte. Primele 20 de pagini le-a umplut în timp ce se află în pușcărie, însă a terminat lucrarea abia acum un an. Lansarea a făcut-o doar în mediul online, cartea „No one s business” devenind în scurt timp un bestseller. Acum, bărbatul a venit la Chișinău pentru a pregăti evenimentul de lansare și la noi.

Bărbatul, originar din Ștefan Voda, a mai menționat că moldovenii nu trebuie să economisească pe studii. El, de exemplu, doar anul trecut a cheltuit în jur de 25 de mii de euro doar pentru diferite cursuri și cărți. Omul de afaceri nu exclude să revină cândva în Moldova. Totuși, casa lui e în Londra acum, unde îl așteaptă soția, fiul și îndrăgita afacere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram