/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Fostul președinte georgian Saakashvili ar putea fi arestat în Ucraina și extrădat în Georgia

missing
31 iulie 2017, ora 18:15

Ministrul georgian al justiției a menționat că cercetarea lui Saakashvili este un proces penal firesc care nu are temei politic, așa cum s-a speculat. Acesta a mai declarat că fostul președinte al Georgiei este acuzat de agresarea unui membru al parlamentului și este suspectat pentru delapidarea a aproximativ 4 milioane de dolari. Ucraina a refuzat anterior să-l extrădeze pe Saakașvili, pe motiv că urmărirea sa penală în Georgia nu este doar de natură juridică.

În 2015, Saakashvili a primit pașaport ucrainean și a devenit guvernator al regiunii Odesa. Un an mai târziu, însă, a renunțat la acest post spunând că nu poate face față corupției din regiune care ar fi încurajată chiar de președintele ucrainean, Petro Poroshenko. Acum o săptămână, Poroshenko i-a retras cetățenia lui Saakashvili pe motiv că ar fi oferit date false în formularul cererii, depus de fostul președinte georgian. Saakashvili a primit vestea în timp ce se afla în Statele Unite și a declarat că această acțiune este nedemocratică. Acesta a fost avertizat că va fi arestat de îndată ce va pune piciorul pe pământul ucrainean.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram