Socialiștii și președintele Igor Dodon fac jocul lui Vlad Plahotniuc, susțin liberal-democrații. Aceștia spun că atât votarea sistemului mixt, cât și revolta șefului statului privind anularea vizitei lui Dmitri Rogozin la Chișinău, fac parte dintr-un scenariu cu care socialiștii își acoperă, de fapt, colaborarea cu democrații. Purtătorul de cuvânt al președintelui a respins însă acuzațiile.

„Dodon face jocul domnului Plahotniuc. Este un joc foarte bine pus la punct și suntem siguri că Dodon va plăti în fața cetățenilor”, a spus Iurie Țap, deputat PLDM, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit liberal-democraților, asta s-ar fi întâmplat și în cazul vizitei vicepremierului rus la Chișinău. Aceștia spun că revolta președintelui și acuzațiile aduse democraților sunt mimate.

„Pe din față încearcă să pară că ei se contrazic în unele acțiuni, pe de altă parte, mână la mână acționează atunci când le aduc favoruri respective unui partid și altui”, a spus Tudor Deliu, președintele fracțiunii PLDM.

Deputații PLDM nu exclud însă că Igor Dodon ar putea fi trădat, la un moment dat, de democrați sau chiar de foștii colegi de partid.

„Poate dumnealui are temeri că membrii partidului nu vor fi atât de docili și ascultători în continuare după acele acțiuni pe care le face domnul președinte sau poate nu toți au fost invitați la cumetria de la Condrița”, a mai spus Tudor Deliu.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban, a spus că partidul liberal-democrat aduce acuzații, fiindcă nu are nimic altceva a spune. Democrații nu au răspuns la telefon pentru comentarii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!