Pictorul Radu Dumbravă, care recent a finalizat cu succes prima pictură 3D din capitală, își dorește să aducă culoare pe peretele unei clădiri din sectorul Botanica, iar pentru acest lucru, Radu are nevoie de ajutor.

Radu Dumbrava a pictat „750 Metri de Glorie” – cea mai mare pictura din Polonia, alaturi de alți artiști. Institutul Polonez de la București acoperea costurile de cazare, întreținere și plata artiștilor, rechizite; Primăria Chișinău – autorizații, schela și pregătirea suprafeței, iar CAPAROL – vopsele pentru realizarea picturii. Din anul 2016, proiectul nu se mai desfășoară, însă acesta este convins că trend-ul merită continuat.

În acest sens, Radu a dezvoltat o schiță, care, urmează a fi asociată și adaptată cu bulevardul Decebal din Chișinău, ceea ce ar reprezenta un punct de atracție a acestui bulevard. În plus, va reaminti societății și oaspeților istoria dacilor și rolul personajului.

Bugetul total estimat necesar pentru realizarea picturii este de 5.000 de euro. Dintre aceștia, 2.000 sunt donați, iar restuș 3.000 necesită a fi colectați. În caz că le reușește acest lucru, următoarea provocare va fi cel puțin o pictură de asemenea mărimi per an.

Toți cei care își doresc să contribuie o pot face printr-o donație pe platforma Guvern24.

Din 2012 până în 2015, au fost realizate patru picturi murale pe blocurile sectorului Botanica, care au fost inițiate și susținute de Institutul Polonez din București, Ministerul Culturii din Polonia, Primăria Chișinău și CAPAROL.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!