Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, cel care acum câteva zile a amenințat dur România și care a criticat reținerea artiștilor ruși pe Aeroportul Chișinău, a șters toate postările de pe Twitter și Facebook în legătură cu scandalul iscat cu privire la venirea sa la Chișinău.

„Autoritățile române au supus pericolului viețile pasagerilor cursei aeronavei S7, a femeilor și a copiilor. Combustibil ne-a ajuns până la Minsk. Așteptați răspuns, nemernicilor”, a scris Rogozin pe pagina sa de Twitter. Aceasta a fost prima reacție a lui Rogozin, după ce avionul în care se afla el, a primit interdicție de a survola spațiul aerian al României. Replica vicepremierului rus a fost criticată de autoritățile din România, care au considerat că acțiunile lui Rogozin au fost deliberate, cu scopul de a crea un diferend politic între Rusia și România. Totuși, mesajul lui Rogozin nu mai poate fi găsit pe pagina sa de Facebook și de Twitter, însă noi am realizat anterior o copie a acestora.

De pe paginile lui Rogozin au dispărut și mesajele cu privire la zborul său și interdicția impusă de autoritățile de la Chișinău. „În Chișinău încearcă să refuze aterizarea cursei din Domodedovo, a companiei S7, la bordul căruia planifică să zboare delegația noastră”, a scris atunci Rogozin.

Vicepremierul rus a șters până și comentariul său cu privire la reținerea artiștilor ruși pe Aeroportul Chișinău: „O grămadă de scandalagii. Cum să-i numești altfel? De cine s-au speriat? De artiști! Aceasta este, de fapt, ceea ce amenință integrare europeană! O istorie foarte urâtă și rușinoasă”.

 

Vizita vicepremierului Dmitri Rogozin — responsabil de industria apărării din executivul rus — la Chișinău și apoi în Transnistria a eșuat vineri din cauza refuzului României de a permite avionului de pasageri să traverseze spațiul său aerian, notează agenția de presă citată.

Cursei regulate S7-157 pe ruta Moscova-Chișinău i-a fost interzis accesul în spațiul aerian al României de către serviciul de gestionare a traficului aerian pe motiv că la bordul său se afla o „persoană aflată pe lista sancțiunilor” UE. Dmitri Rogozin este unul dintre oficialii ruși care au interdicție de călătorie în Uniunea Europeană încă din mai 2014.

Potrivit aeroportului de la Chișinău, aeronava a fost redirecționată către Minsk, după ce a survolat un timp spațiul aerian al Ungariei. Din capitala belarusă, vicepremierul s-a întors la Moscova cu o cursă Aeroflot.

Într-o primă reacție pe Twitter, Rogozin a acuzat autoritățile române că „i-au pus în pericol pe cei 167 de pasageri ai avionului S7”. „Combustibil era suficient doar până la Minsk. Așteptați răspuns, nemernicilor!’, a amenințat Rogozin.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!