/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Funcționară de la Bălți, reținută de CNA. Ar fi cerut mită 500 de lei pentru eliberarea unei autorizații de reconstrucție

01 august 2017, ora 09:23

Potrivit denunțătorului, funcționara ar fi pretins prin extorcare mijloace bănești în sumă de 500 de lei, pentru o autorizație de efectuare a lucrărilor de reconstrucție a unei bucătării, cu extinderea acesteia din contul balconului din apartament.

În după-amiaza zilei de ieri, urmare a măsurilor speciale de investigație, suspecta a fost prinsă în flagrant delict după primirea banilor extorcaţi. Ulterior, funcționara a fost recunoscută în calitate de bănuită şi reţinută pe un termen de 72 de ore. Un dosar penal a fost pornit pe acest caz în temeiul art. 324 alin. (2) lit. c) Cod Penal.

Pentru acest gen de infracțiune, Codul Penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram