/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Șeful diplomației române: „Rogozin a vrut să creeze un diferend politic între România și Rusia”

missing
01 august 2017, ora 10:16

„Din punctul meu de vedere, toată această chestiune, cu survolul României, a fost în mod clar prevăzută ca să creeze un diferend politic între România și Rusia. Și spun acest lucru pentru că, cu câteva zile înainte de a pleca spre Transnistria, Rogozin a dat pe Twitter informația că va survola teritoriul României și a pus și harta respectivă, ca să vedem pe unde intră, pe unde iese și așa mai departe. Din punctul meu de vedere a fost o chestiune deliberată de vicepremierul Rogozin, pentru a crea dificultăți în relațiile dintre România și Rusia”, a afirmat șeful diplomației române la Antena 3.

Meleșcanu a spus că gestul politicianului rus a avut și o semnificație secundară. „A vrut să demonstreze că sancțiunile adoptate de Uniunea Europeană cu privire la anumiți demnitari care sunt pe lista neagră și care nu au voie să călătorească sau să tranziteze teritoriile țărilor membre ale Uniunii Europene nu funcționează”, a afirmat el.

De altfel, Teodor Meleșcanu a adăugat că, în ciuda unor afirmații contrare din partea rusă, viața persoanelor din aeronava civilă căreia i s-a interzis survolul României, vineri, nu a fost pusă în pericol. „În niciun moment, viața pasagerilor nu a fost pusă în dificultate (…). Faptul că au aterizat la Minsk dovedește foarte clar că aeronava dispunea de tot combustibilul necesar pentru a face orice fel de traseu în zona noastră”, a adăugat Meleșcanu.

Vineri, Rusia a protestat față de decizia Bucureștiului de a interzice unui avion de linie pe ruta Moscova-Chișinău în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să survoleze teritoriul României, calificând aceasta drept o „provocare deliberată, care aduce un prejudiciu serios relațiilor bilaterale”, conform Ministerului rus de Externe, citat de agenția de presă TASS.

Vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin la Chișinău și apoi în Transnistria a eșuat vineri din cauza refuzului României de a permite avionului de linie să traverseze spațiul său aerian.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram