Ceremonie militară emoționantă pentru un câine al armatei americane, bolnav de cancer. Stăpânul său a chemat sute de persoane pentru a-și lua rămas bun de la animalul-erou, înainte ca acesta să fie eutanasiat și înmormântat.

Sute de oameni din Michigan s-au întâlnit pentru a vedea pentru ultima dată câinele Cena(Sina) care a servit trei misiuni în Afganistan, alături de marina americană. Câinele depista explozive și era lăudat de întreaga sa echipă pentru iscusință și reușite înregistrate. În 2014 patrupedul s-a pensionat și a devenit câinele de serviciu al unui caporal, cel care i-a fost primul partener din timpul războiului.

„Am avut-o alături de când aveam 19 ani. Acum am 27 și trebuie să îmi iau rămas bun de la o parte importantă din viața mea”, a menționat Jeff Deyoung, stăpânul Cenei.

Labradorul, în vârstă de 10 ani, a fost diagnosticat acum câteva luni cu cancer osos. Înainte de a-și eutanasia animalul fidel, stăpânul patrupedului a organizat o paradă militară, purtându-l într-un Jeep decorat și numit „Echipa răspunsului la cancer”. Câinele a fost eutanasiat și înmormântat într-un sicriu acoperit cu drapelul Statelor Unite.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!