/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Rogozin nu se potolește! Vicepremierul rus, despre guvernarea de la Chișinău: „Un fel de ţigăneală”

missing
01 august 2017, ora 16:14

După ce nu a mai ajuns în Moldova, din cauza autorităților române, vicepremierul rus a început să se ia de guvernarea de la Chișinău. Într-un interviu pentru postul TV Rossia 24, Rogozin a menționat că autoritățile de la Moscova mereu au dorit să ajute Moldova, chiar dacă Rusia este privită ca un dușman de cei de la Chișinău.

„Înțelegeți, ei când vin la Moscova, chiar și acum jumătate de an în urmă când a venit la noi o delegație guvernamentală din Moldova, vă spun sincer s-au comportat ca niște țigani. Cum să vă spun, un fel de țigăneală. Și au cerșit pentru ei tot felul de fleacuri: și tranzitul mijloacelor de transport, referitor la livrarea merelor și vinurilor, și despre problema migrației s-au plâns. Iar când a venit timpul să fie rezolvate unele probleme principiale cu implicarea Guvernului Moldovei, s-au ascuns prin găuri, ca șoarecii, nici la telefoane nu au răspuns”, a menționat Rogozin.

Vicepremierul rus nu a precizat la care delegație anume s-a referit, însă, cu jumătate de an în urmă, Igor Dodon a întreprins prima sa vizită oficială în calitate de președinte nou ales al Moldovei la care a discutat cu omologul său, Vladimir Putin, probleme legate de migrație, comerț și de relațiile economice între cele două țări. Rogozin a mai declarat în interviu că este evident că democratul Vladimir Plahotniuc conduce în Moldova și din cauza acestuia nu a putut să ajungă în regiunea transnistreana.

„În principiu asta caracterizează guvernul Moldovei care se află sub controlul unei singure grupări mafiote care manipulează cu această întreagă țară sărmană, condusă de oligarhul Vladimir Plahotniuc”, a spus vicepremierul Rusiei.

Democrații nu au reacționat, deocamdată, la acuzațiile lui Rogozin, anterior însă purtătorul de cuvânt al PD a declarat că vicepremierul rus nu s-a consultat cu autoritățile de la noi când și-a planificat vizita în Moldova. Am încercat să obținem un comentariu și din partea președinției. Ofițerul de presa al lui Dodon ne-a recomandat să urmărim pagina de Facebook a șefului statului, care se află acum în vacanță. Nici guvernul de la noi nu a făcut vreun comentariu, menționând că pentru a beneficia de un răspuns este nevoie de a trimite o solicitare în acest sens.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram