/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dmitrii Rogozin, declarat persona non grata în Republica Moldova

02 august 2017, ora 14:40

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, a adus în discuție în cadrul ședinței Guvernului declarațiile pe care le-a făcut Rogozin acum câteva zile la adresa Moldovei și autorităților țării noastre: „Comentariile publice poartă un caracter neprietenesc, denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova. Rogozin și-a permis să dea adresări defăimătoare la adresa Republicii Moldova și a cetățenilor săi. Aceste evoluții nu pot fi calificate în alt mod decât o influență crasă în treburile interne ale statului nostru. Astfel de declarații nu corespund caracterului relațiilor bilaterale pe care Moldova vrea să le construiască cu Rusia, pe bază de respect reciproc.”

Având în vedere declarațiile făcute de Rogozin, Galbur a propus ca acesta să fie declarat persona non grata în Republica Moldova și să îi fie interzisă intrarea și tranzitarea teritoriului țării noastre.

Menționăm că, Dmitri Rogozin i-a numit pe guvernanții de la Chișinău țigani, șoareci și cerșetori: „Înțelegeți, ei când vin la Moscova, chiar și acum jumătate de an în urmă când a venit la noi o delegație guvernamentală din Moldova, vă spun sincer s-au comportat ca niște țigani. Cum să vă spun, un fel de țigăneală. Și au cerșit pentru ei tot felul de fleacuri: și tranzitul mijloacelor de transport, referitor la livrarea merelor și vinurilor, și despre problema migrației s-au plâns. Iar când a venit timpul să fie rezolvate unele probleme principiale cu implicarea Guvernului Moldovei, s-au ascuns prin găuri, ca șoarecii, nici la telefoane nu au răspuns”.

Menționăm că, Rogozin a anunțat că ar putea veni la Chișinău în septembrie, la invitația ministrului moldovean al Economiei, Octavian Calmîc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram