Republica Moldova este cunoscută, datorită rezidenților din zonele economice libere, drept un exportator de componente și accesorii pentru cele mai cunoscute mărci de automobile. Mai recent, unul dintre rezidenții Zonei Economice Libere ”Ungheni­Business” a finalizat negocierile cu un client care are o greutate notorie în industria auto mondială privind fabricarea huselor pentru mașinile de clasa lux, produse în Europa, scrie Mold-street.com.

Despre acest fapt a comunicat Natalia Iepuraș, administratorul ZEL Ungheni­Business, în cadrul unei ceremonii dedicate aniversării a 15 ani de la înființarea zonei. Ea a declarat că Lear Corporation, gigantul american cu „domiciliu” pe teritoriul ZEL­ului din Ungheni, a încheiat un acord exclusiv cu proprietarii concernului Mercedes­Benz privind coaserea huselor pentru mărcile de lux.

Lear Corporation este un jucător important pe piața auto mondială. Acesta produce cablaje, seturi de scaune, componente pentru scaune, piele pentru interiorul automobilelor și alte accesorii. Actualmente compania americană deservește toți constructorii de mașini care au scris cu litere de aur istoria industriei auto: Mercedes, Audi, BMW, Opel, Rolls­Royce, Chrysler, General Motors, Ford, Land Rover, Jaguar, Nissan, Mazda, Honda, Mitsubishi, Hyundai, Toyota, Isuzu, Suzuki, Peugeot, Renault, Ferrari, Porsche, Hummer, Volvo, SAAB, FIAT, Skoda, Subaru, și chiar producătorul rus GAZ.

În ceea ce privește Mercedes, directorul Organizației pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), Vitalie Zaharia, a comunicat că subdiviziunea Lear Corporation din Moldova produce în prezent huse doar pentru o parte din modele, iar includerea tuturor mărcilor de lux este o realizare remarcabilă din punct de vedere comercial și de reputație.

Amatorii de mașini sport de tipul Mercedes­AMG vor putea în curând aprecia confortul huselor cusute la Ungheni. După cum vedem, Moldova deja s­a integrat în rețeaua de furnizori de pe piața automotivă europeană”, a precizat directorul MIEPO.

Pentru a capitaliza noile oportunități compania a făcut angajări suplimentare și a arendat încă 2.000 de metri pătrați de hale de producere. Producerea huselor pentru noile modele Mercedes va începe în septembrie 2017 și către sfârșitul anului va atinge un volum care va asigura 1.800 de automobile pe zi. Printre modelele vizate sunt cele pe caroseria X/C­ 253, W/S­205, AC­205, precum și cele cu caroserie roadster R­172, BR­231, C­190. Lear va cuprinde, astfel, toate variațiile de automobile fabricate pe platforma clasei ”C”.

De notat că în anul 2016 Lear a înregistrat vânzări de peste 1,64 miliarde de lei, iar volumul total al vânzărilor nete din ZEL Ungheni­Business fiind de 2,37 miliarde lei. Acest fapt a propulsat zona din Ungheni pe locul doi în clasamentul ZEL­urilor din Republica Moldova (după ZEL Bălți).

În anul 2016 Lear Corporation a fabricat 586.000 de huse pentru autovehicule.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!