/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Ambasadorul Federației Ruse, convocat la MAEIE! Motivul - declarațiile publice făcute de Rogozin

missing
02 august 2017, ora 16:23

În particular, ambasadorului rus i s-a atras atenția asupra interviului acordat recent de vicepremierul Dmitri Rogozin postului de televiziune ”Rossia 24”, în care acesta și-a permis să dea aprecieri defăimătoare la adresa Republicii Moldova și, implicit, a cetățenilor țării noastre. De asemenea, vicepremierul rus a avut aprecieri ofensatoare și la adresa autorităților țării noastre, acestea având un caracter denigrator și mincinos.

„Din păcate, vicepremierul rus nu este la prima sa ieșire de acest gen, care nu pot fi calificate în alt mod decât o ingerință brutală în treburile interne ale statului nostru. Mai mult, astfel de declarații nu cadrează nici cu caracterul relațiilor bilaterale pe care Republica Moldova dorește să le construiască împreună cu Federația Rusă, pe bază de respect reciproc„, se menționează în comunicatul remis de MAEIE.

„Având în vedere aceste argumente, respectiv impactul extrem de negativ al declarațiilor înaltului demnitar de stat rus asupra imaginii și prestigiului țării noastre, atât pe plan intern, cât și extern, ambasadorului Farit Muhametșin i s-a comunicat decizia autorităților moldovenești de a-l declara pe Dmitri Rogozin persoană indezirabilă pe teritoriul țării noastre, cu aplicarea interdicției de intrare și tranzitare a teritoriului Republicii Moldova”, se menționează în mesaj.

Potrivit celor de la Externe, această decizie a parcurs toate procedurile instituționale interne și a fost adusă la cunoștința părții ruse în conformitate cu uzanțele diplomatice.

Vedeți mai jos interviul lui Rogozin pentru Rossya 24:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram