/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Atenţie, şoferi! Aplicaţia mobilă e-Trafic a fost sistată temporar. Iată și de ce

03 august 2017, ora 09:00

La rândul lor, Centrul de Guvernare Electronică regretă decizia CNPDCP şi o considera nefondată. „Aplicaţia e-Trafic nu stochează informaţii cu caracter personal, decît informaţii privind numărul unic de identificare al documentului de la poliție (din 16 cifre) şi codul VIN (vehicle identification number – 17 simboluri), precum și ID-ul de înregistrare eliberat de Google sau Apple (push-notification services) în scopul primirii mesajelor de tip notificări. Aplicatia este functională doar după acceptarea Termenilor şi Condiţiilor de utilizare, astfel permiţînd aplicaţiei prelucrarea acestor date în scopul transmiterii informaţiilor referitoare la încălcările şi amenzile utilizatorilor,” se menționează într-un comunicat al instituţiei.

Amintim ca aplicaţia mobilă e-Trafic a fost lansată pentru a permite utilizatorilor recepţionarea notificărilor despre încălcările comise în trafic şi achitarea amenzilor direct de pe telefonul mobil, utilizând metoda cardului bancar.

Aplicatia e-Trafic are drept scop informarea utilizatoriilor despre următoarele aspecte ale încălcării:

  1. numărul documentului intern al poliției,
  2. numărul articolului încălcat al Codului Contravențional,
  3. descrierea încălcării,
  4. locul încălcării,
  5. punctele de penalizare,
  6. suma minimă și maximă a amenzii.

Centrul de Guvernare Electronică anunţă că se va implica în remedierea acestui caz pentru a putea repune în funcţiune aplicaţia mobilă e-Trafic cât de curând posibil.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram