/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Atenționarea salvatorilor! Lucruri de care e bine să ții cont pe Cod Portocaliu de caniculă

missing
03 august 2017, ora 08:43

Conform informațiilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în perioada 3 – 5 august 2017 în Republica Moldova temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între 35 -38 C.

În aceste condiții crește riscul de producere a incendiilor și arderii vegetației uscate. Pentru a preveni situațiile nedorite pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere.

Mai mult, persoanele sunt îndemnate să meargă la scăldat doar în locuri autorizate, unde bazinele acvatice sunt dotate cu stații de salvare. Salvatorii vin cu atenționări și față  de oamenii care se expun căldurii în orele de vârf. Persoanele sunt îndemnate să consume apă și să se protejeze de razele directe ale soarelui.

Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale al MAI pe parcursul ultimelor 24 de ore peste 300 de oameni sau adresat la cele trei puncte de reabilitare instalate de salvatori. Corturi anticaniculă au funcționat ieri în raioanele Strășeni, Ungheni și Hîncești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram