Furtul trapelor din fontă continuă să fie, pentru răufăcători, o afacere profitabilă

03 august 2017, ora 07:35

În municipiul Chişinău se atestă o situaţie alarmantă în legătură cu furtul capacelor de fontă de la gurile de canalizare, care a devenit pentru răufăcători o afacere profitabilă. În acest context, S.A. „Apă-Canal Chişinău” menţionează, că gurile de canal nesecurizate pun în pericol viaţa persoanelor, dar şi integritatea reţelelor de apă şi de canalizare.

De menţionat că, în perioada anilor 1999-2016 au fost sustrase peste patru mii de capace, iar prejudiciul cauzat întreprinderii e de aproape cinci milioane de lei. Pentru achiziţionarea unei trape din fontă se cheltuie în jur 1300 de lei.

Acoperirea căminelor de vizitare cu capace din beton armat rămâne a fi o metodă frecvent utilizată, fiind mai ieftină, deşi, potrivit furnizorului, nu este atât de eficientă. Aceasta nu poate fi utilizată pentru partea carosabilă a străzii.

În municipiul Chişinău sunt amplasate circa 100 de mii de căminuri, care sunt acoperite cu trape din fontă sau capace din beton armat. Doar 20 de mii sunt în gestiunea furnizorului de apă, restul sunt la balanţa S.A. „Termoelectrica”, S.A. „Moldova-Gaz”, S.A. Moldtelecom” şi S.A. „Exdrupo”.

Locuitorii pot semnala lipsa trapelor sau tentativele de sustragere a acestora la numărul de telefon: 022-25-66-66, 022-85-77-77. De asemenea, aceştia pot să scrie un mesaj pe adresa de e-mail a întreprinderii: acc@acc.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram