/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Bătălia portarilor: Cei mai buni portari din Moldova vor concura la o competiție dedicată exclusiv lor

03 august 2017, ora 18:35

Cunoscută ca „bătălia portarilor”, această competiție se deosebește de fotbalul tradițional prin câteva reguli de bază. În teren se află 2 porți, 2 portari și un arbitru. Concurenții, pe lângă faptul că trebuie să nu scape goluri, mai trebuie și să marcheze. Persoana care va înregistra mai multe save-uri și va înscrie mai multe goluri, se califică în următoarea etapă. Cei mai buni dintre cei mai buni se vor întâlni în marea finală, unde se va decide câștigătorul competiției. La ediția de anul acesta organizatorii au anunțat că vor schimba puțin regulamentul jocului.

„Fiecare portar va avea minimum trei meciuri, pe când anul trecut a fost un regulament olimpic, cine a pierdut pleacă imediat”, a menționat Andrian Bogdan, organizator.

La evenimentul care ia amploare în lumea fotbalului, vor concura participanți care se includ în 3 categorii de vârste: mică, unde pot veni copii între 10 și 13 ani, mijlocie, la care își vor încerca norocul adolescenți între 14 și 17 ani și mare, unde vârsta doritorilor este de la 18 ani.

„Participă portari din Divizia Națională, Divizia A, cât și amatori, care vor să încerce măiestria portarilor”, a spus Andrian Bogdan.

Participanții vor avea parte și de un invitat surpriză. Este vorba despre legendarul portar roman, Helmuth Duckadam, supranumit și eroul de la Sevilia, care în anul 1986 a salvat toate cele 4 penalty-uri ale Barcelonei. Legendarul portar va fi și cel care va înmâna titlul câștigătorului competiției.

„Vrem să facem un festival cum se face în Germania, să fie alături de noi și mici și bere și cvas și înghețată pentru toți suporterii”, a comentat organizatorul.

Bătălia portarilor, care este la a 7-ea ediție în acest an și se va organiza pe stadionul Real Succes din Capitală. La competiție vor concura 96 de portari. Intrarea va fi liberă pentru toți spectatorii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram