/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Experiment TV8. Cât de fierbinte poate fi într-o mașină lăsată o oră la soare

missing
03 august 2017, ora 18:56

Ne-am gândit să facem câteva experimente pentru a ne convinge cât de fierbinte a fost astăzi în Capitală. Așadar, ne-am propus să vedem până la ce temperatură poate să ajungă aerul în interiorul unei mașini, lăsate la soare, în cât timp se topește o înghețată, cât de repede se evaporă apa pe asfaltul încins și cât de fierbinte e nisipul pe plaje.

După ce mașina a stat la soare timp de o oră, am măsurat temperatura din interiorul salonului, care era de peste 50 de grade.

Cea mai răcoritoare pe timp de caniculă este totuși înghețata, asta doar dacă o consumi imediat, pentru că în aceste condiții riști să rămâi fără ea. Pentru a ne convinge am pus la soare un bol cu un kg de înghețată. După nici o oră acesta s-a topit cu totul.

Dacă ar ploua, apa de pe asfaltul încins ca o plită s-ar evapora în trei minute. Să nu credeți că pe plajă veți găsi răcoarea mult așteptată. Acolo va trebui sa treceți testul nisipului care este fierbinte ca jăratecul. Desculț este imposibil să stai, tălpile picioarelor pur și simplu nu rezistă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram