/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Krosnososelski și Rogozin s-au întâlnit la Moscova. Liderul separatist i-a oferit o medalie vicepremierul rus

missing
03 august 2017, ora 12:27

În cadrul dialogului, Rogozin a menționat că autoritățile de la Chișinău nu vor înrăutăți relațiile dintre Rusia și regiunea transnistriană.

Cei doi au discutat și despre statutul militarilor ruși din Transnistria, iar vicepremierul rus a subliniat că singurii care s-ar fi opus reizbucnirii unui conflict pe Nistru, dar și provocărilor împotriva Transnistriei sunt pacificatorii ruși. La rândul său, Krasnoselski a calificat drept extrem de periculoase decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova, conform căreia trupele ruse se află ilegal în Transnistria, precum și recenta declarație a Parlamentului de la Chișinău cu privire la retragerea militarilor ruși din regiune și transformarea operațiunii de menținere a păcii într-o misiune de observatori civili sub mandat internațional.

În finalul întrevederii, Krasnoselski l-a decorat pe Rogozin cu medalia „25 de ani ai operațiunii de pacificare în Transnistria”, ca un răspuns la toate acțiunile întreprinse de autoritățile de la Chișinău.

Ministerul Afacerilor Externe a regiunii transnistrene consideră că declararea lui Rogozin ca fiind persona non grata are drept scop ruperea legăturilor dintre regiunea transnistriană și Rusia, iar acțiunile de presiune, sancțiuni și blocade ale guvernului de la Chișinău demonstrează că nu se dorește o cooperare civilizată cu Rusia și regiunea transnistriană.

Amintim că, vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în Republica Moldova, după ce a făcut mai multe declarații ofensatoare la adresa țării noastre.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram