/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Începând cu acest an de studii, Limba Română va fi predată în câteva școli din Marea Britanie

04 august 2017, ora 13:57

Datorită realului succes înregistrat din 2007 până în prezent și având în vedere interesul crescut al comunității românești de peste granițe pentru acest curs, Ministerul Educației Naționale și Institutul Limbii Române cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe si al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni au urmărit, an de an, extinderea proiectului.

Demersul a vizat deopotrivă includerea de noi unități de învățământ și cuprinderea cât mai multor țări europene în care există populație școlară de origine română.

Astfel, în anul școlar recent încheiat, cursul a fost predat în peste 500 de școli din Belgia, Irlanda, Italia, Portugalia și Spania de 134 de profesori, beneficiari fiind aproape 13 000 de elevi. Un indicator de progres este numărul școlilor care și-au exprimat dorința de a avea cursul în oferta școlară. În comparație cu anul trecut, creșterea este de 23,40%. De asemenea, numărul de grupe a fost superior cu 16,62% celui din anul precedent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram