/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Muzeul Național Bran ar putea fi închis la sfârșitul acestei luni. Iată din ce cauză

missing
04 august 2017, ora 08:01

Potrivit primarului comunei Bran, Rareş Rădăcină, administrarorii Castelului Bran, care sunt proprietarii clădirilor care adăpostesc muzeul, refuză să prelungească contractul cu Ministerul Culturii pentru funcţionarea în acest spaţiu.

La sfârşitul acestei luni expiră contractul cu Ministerul Culturii privind Muzeul Naţional Bran. Nu ştim încă poziţia Ministerului, proprietarii ne-au pus şi nouă în vedere că nu vor să mai prelungească contractul cu statul. Nici noi nu avem o relaţie foarte bună cu managerul acestui muzeu naţional, iar riscul este închiderea muzeului“, a declarat Rareş Rădăcină, primarul comunei Bran.

Anul trecut, o delegaţie formată din reprezentanţi ai Primăriei Bran, ai Consiliului Judeţean Braşov şi ai Muzelui Judeţean de Istorie au obţinut o serie de condiţii de relocare a celor peste 7.000 de exponate din cadrul Muzelui Naţional Bran, de la reprezentanţii Ministerului Culturii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram