/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Avem un singur bazin specializat! Cum e să practici polo pe apă în Moldova?

missing
04 august 2017, ora 16:46

Singura școală sportivă, specializată în polo pe apă, a înregistrat mai multe performanțe notorii atât la turneele naționale cât și la cele internaționale.

Rezultatele notorii ale sportivilor se datorează în primul rând antrenorilor, care depun suflet și severitate în același timp, ca sa-și vadă discipolii cât mai departe.

Evghenii Ivanovici este antrenor de polo pe apă de peste 40 de ani. El își amintește cu mândrie de anii de glorie pe care i-a avut ca jucător. „Ca jucător, sunt singurul din Moldova care am fost participant la patru spartachiade. În ultimele două spartacheade am fost căpitanul echipei naționalei a Moldovei, atacant”, spune emeritul antrenor.

Discipolii săi, care au ajuns să joace peste hotare, spun că antrenorul a avut cea mai mare contribuție asupra succesului acestora.

„Evghenii Ivanovici, de aceea că sunt stângaci a început să facă un fel de influență asupra mea, a început să mă pună în joc, a început să facă antrenamente și mie asta mi-a plăcut”, susține Stas Fornea, jucător Dinamo București.

„Cu ajutorul lui eu mi-am ridicat mult nivelul de polo pe apă. Credea în mine la fiecare antrenament. El mi-a inspirat această încredere în mine și m-a ajutat să trec peste toate greutățile”, spune Maxim Marfin, căpitanul Moldovei la juniori.

Cu toate acestea, din cauza unor dificultăți cu care se confruntă acest sport la noi în țară, mulți campioni renunță la polo pe apă sau preferă echipele de peste hotare.

„Cu părere de rău avem o finanțare slabă din partea autorităților, lipsa de bazine, iar numărul bazinelor se reduce în continuare”, spune Evghenii Ivanovici.

În prezent, în țara noastră activează doar un singur bazin de polo pe apă. Acest gen de sport este practicat de doar două echipe, iar din această cauză și concurența este foarte slabă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram