/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Reținuți cu focuri de armă! Trei turci au încercat să traverseze prin înot Prutul. Vroiau să ajungă în UE

missing
04 august 2017, ora 12:26

În jurul orei 23:00, patrula Sectorului Poliției de Frontieră „Frăsinești” a acționat conform unei informații operative, pe direcția localității Măcărești, raionul Ungheni. Urmare, la marginea localității au fost observate trei persoane care se deplasau, în pas grăbit, spre linia de frontieră.

O perioadă acțiunile acestora au fost monitorizate și când au fost stabilite intențiile acestora de a traversa ilegal frontiera, polițiștii de frontieră au intervenit în forță. În timpul reținerii, persoanele nu s-au supus somațiilor verbale, încercând să fugă de la fața locului. În aceste circumstanțe angajații Poliției de Frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment cu respectarea normelor legale.

Trei bărbați cu vârste de 25, 31 și 51 de ani au fost identificați ca cetățeni ai Turciei. Aceștia aveau cu sine bagaje, în care erau pregătite trei cercuri gonflabile, haine de schimb, saci din polietilienă, telefoane mobile, funii, dar și pașapoartele turcești cu biletele de călătorie, în baza cărora au ajuns în Republica Moldova.

Pentru cercetările suplimentare și audierea persoanelor reținute, care nu vorbeau limba de stat, au fost conduse la sediul Sectorului.

Pe numele celor trei cetățeni turci, polițiștii de frontieră au pornit cauză penală pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat. Infractorii au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram