/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ „See you again” a fost detronat! „Despacito” a devenit cel mai vizionat videoclip de pe Youtube

missing
05 august 2017, ora 08:17

Hit-ul „Despacito“, cântat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a stârnit isterie în toată lumea şi se bucură de un succes fenomenal. Fonsi a dat un interviu pentru Billboard, în care a povestit cum s-a născut hitul momentului și a recunoscut că se simte copleșit de succesul pe care l-a înregistrat piesa. El a spus că nu se aștepta ca melodia să ajungă pe primele locuri în topurile din țări precum Elveția, Italia, România, Franța sau Portugalia, care nu sunt vorbitoare de limba spaniolă.

„Despacito” a devenit anul acesta primul cântec în limba spaniolă care a ajuns pe primul loc în topul Hot 100 Billboard din SUA, după „Macarena” al duetului spaniol Los del Río, din 1996.

Melodia a generat un nou flux turistic în Puerto Rico, alcătuit din tot mai multe persoane care doresc să viziteze cartierul popular „La Perla” din capitala San Juan. Înainte de lansarea acestui cântec reggaeton, un veritabil succes la scară planetară, turiștii străini nu se grăbeau să se aventureze în acest cartier sărac și cu o reputație îndoielnică, alcătuit din case mici, albastre și galbene, cu fațadele orientate spre mare.

După lansarea clipului, comunitatea locală s-a organizat: un brutar local și doi comercianți de legume și-au făcut apariția în zonă și 80.000 de dolari provenind din donații private au fost strânși pentru renovarea caselor.

În mai, la cinci luni după lansarea videoclipului, rezervările hoteliere au crescut cu 9% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram