/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Moldova va achita peste 190.000 de euro avocaților în două litigii intentate împotriva statului

missing
06 august 2017, ora 13:46

Interesele statului vor fi reprezentate de compania KPMG Advisory SRL (România), compania de avocatură Skadden (Republica Federală Germania) și expertul Tobias Tröger, profesor titular în drept la Institutul de Drept Privat și Afacerilor a Universității Goethe din Frankfurt (Republica Federală Germania). Companiile și expertul contractat vor presta servicii de expertiză în vederea pregătirii către ședința de judecată în arbitraj.

Acțiunile împotriva Republica Moldova la Institutul de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerț din Stockholm (Suedia) au fost înaintate de firmele Evrobalt și Kompozit pentru pretinsa încălcare a dispoziţiilor Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse cu privire la promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor. Reclamantul s-a plîns că a făcut o investiție într-o bancă de la Chișinău, ulterior însă Banca Națională a constatat că acesta acţionează concertat cu alţi acţionari și a fost obligat să-și vîndă acţiunile deţinute.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram