Război în Ucraina, ziua 214: Rușii fug și în Mongolia, atac la Odesa și proteste în Daghestan: Forțele de ordine au tras în aer

social

23 de copii care se odihneau la o tabără din Ștefan Vodă, internați în spital cu toxiinfecție alimentară

07 august 2017, ora 12:15
Distribuie:

În acest sens a fost creat grup de lucru pentru investigarea cazului apariţiei toxiinfecţiei alimentare. Grupul de lucru în componenţa: şefului adjunct STSA – Ştefan Titarenco, inspectorului principal din secţia siguranţa alimentelor – Alexandru Roşca, şi a şefului de laborator – Galina Prutean, s-a deplasat la faţa locului.

În urma investigaţiilor întreprinse s-a constatat că prepararea produselor alimentare se face de către SRL „Prăjitura magică” – câştigători de licitaţie. Tot personalul implicat la prepararea bucatelor are studii în domeniu, toţi au trecut controlul medical. Produsele alimentare sunt însoţite de acte ce confirmă proveniență şi calitatea lor, cu respectarea condiţiilor termice de păstrare.

Blocul alimentar al taberei este renovat şi se află în stare bună. Produse alimentare se păstrează în depozit cu secţii pentru categorii de produse diverse (depozit pentru legume, produse lactate, produse din carne, pentru fructe ş.a.). De asemenea, în blocul alimentar este respectat fluxul tehnologic, asigurat cu secţii pentru produse din carne, lapte, legume, secţia fierbinte, spălătoria. Încălcări de ordin sanitar şi tehnologic nu au fost depistate.

Inspectorii au prelevat probe de produse alimentare din care au fost preparate bucate şi probe de sanitaţie. Toate probele au fost transportate în IP CRDV Chişinău pentru investigaţii necesare. Ancheta epidemiologică continuă.

Conform informaţiilor medicilor, parvenită azi dimineaţă, la ora 8.00, starea copiilor este satisfăcătoare, ei urmează a fi externaţi.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram