23 de copii din tabăra de odihnă „Dumbrava”, amplasată în satul Talmaza, au fost internați în secția de boli infecțioase, cu simptome de infecție alimentară acută.

În acest sens a fost creat grup de lucru pentru investigarea cazului apariţiei toxiinfecţiei alimentare. Grupul de lucru în componenţa: şefului adjunct STSA – Ştefan Titarenco, inspectorului principal din secţia siguranţa alimentelor – Alexandru Roşca, şi a şefului de laborator – Galina Prutean, s-a deplasat la faţa locului.

În urma investigaţiilor întreprinse s-a constatat că prepararea produselor alimentare se face de către SRL „Prăjitura magică” – câştigători de licitaţie. Tot personalul implicat la prepararea bucatelor are studii în domeniu, toţi au trecut controlul medical. Produsele alimentare sunt însoţite de acte ce confirmă proveniență şi calitatea lor, cu respectarea condiţiilor termice de păstrare.

Blocul alimentar al taberei este renovat şi se află în stare bună. Produse alimentare se păstrează în depozit cu secţii pentru categorii de produse diverse (depozit pentru legume, produse lactate, produse din carne, pentru fructe ş.a.). De asemenea, în blocul alimentar este respectat fluxul tehnologic, asigurat cu secţii pentru produse din carne, lapte, legume, secţia fierbinte, spălătoria. Încălcări de ordin sanitar şi tehnologic nu au fost depistate.

Inspectorii au prelevat probe de produse alimentare din care au fost preparate bucate şi probe de sanitaţie. Toate probele au fost transportate în IP CRDV Chişinău pentru investigaţii necesare. Ancheta epidemiologică continuă.

Conform informaţiilor medicilor, parvenită azi dimineaţă, la ora 8.00, starea copiilor este satisfăcătoare, ei urmează a fi externaţi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!