De la începutul anului, în municipiul Chișinău s-au produs aproape 700 de accidente rutiere, în care au murit 34 de persoane, iar altele 822 s-au ales cu traumatisme. Cele mai multe accidente au avut loc în sectorul Botanica, iar în mare parte cauza accidentelor este depășirea vitezei. Datele au fost prezentate de către șeful adjunct al Direcției municipale de poliție, Silviu Mușuc, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Din numărul total de accidente, peste 400 sunt cu implicarea pietonilor. Acestea s-au soldat cu 27 de morți, inclusiv șapte persoane au fost accidentate mortal chiar pe trecerea de pietoni.

57 de accidente au fost cu implicarea minorilor. Ca urmare, un copil a murit, iar alți 94 au fost traumatizați.

Străzile pe care s-au produs cele mai multe accidente sunt: bulevardul Dacia, Șoseaua Muncești, bulevardul Ștefan cel Mare, Vadul lui Vodă, Alecu Russo, Șoseaua Balcani.

Cele mai multe accidente (116) s-au produs în luna mai. Ziua săptămânii cu cele mai multe accidente este vineri.

Din totalul celor aproape 700 de accidente, 31 au fost cu implicarea autobuzelor și a troleibuzelor. În aceeași perioadă au avut loc 26 de accidente cu implicarea microbuzelor, fiind rănite 52 de persoane. Iar 33 de accidente s-au produs cu implicarea taxiurilor. Ultimele s-au soldat cu 47 de răniți și doi morți.

Pe lângă cele circa 700 de accidente, în primele șapte luni ale anului au fost înregistrate 6300 de accidente mici. În 1400 cazuri este vorba despre depășirea vitezei.

Totodată, 44 dintre șoferi au fost depistați în stare de ebrietate, iar în 1200 de cazuri nu s-a respectat distanța între unitățile de transport. În aceeași perioadă, oamenii legii au intentat 544 dosare penale pentru șofatul în stare de ebrietate, iar 518 dintre ele deja au fost trimise procurorilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!