Polițiștii de frontieră au reținut alți doi cetățeni străini, un armean și un rus, care încercau să iasă ilegal din Republica Moldova, aceștia fiind prinși în apele râului Prut.

La sfârșitul săptămânii trecute, angajații Sectorului Poliției de Frontieră „Leușeni” au fost informați de către populația locală despre faptul că doi bărbați străini se interesau cum să traverseze frontiera, prin ocolirea punctului de trecere din proximitate. Operativ, au fost intensificate măsurile de control și supraveghere a graniței moldo-române, grupa de intervenție din cadrul Sectorului acționând conform competențelor în zona de responsabilitate.

Urmare, în apele Prutului au fost depistate două persoane, iar pe mal bunurile personale, haine de schimb și obiecte igienă. Întrucât cei doi bărbați nu au putut justifica prezența în zona de frontieră, au fost conduși la sediul Sectorului, pentru continuarea cercetărilor. Verificările adiționale au scos la iveală că este vorba despre un cetățean al Armeniei de 29 de ani și un cetățean al Federației Ruse de 49 de ani. Bărbații s-au abținut de a da declarații vizavi de intențiile acestora privind trecerea frauduloasă a graniței, prin înot râul Prut.

Acum cei doi cetățeni străini, reținuți pentru 72 de ore, sunt cercetați pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!